Marcus Smart, a mi vezérünk!

A Summer League kezdése mindig eléggé kaotikusra sikerül a fiatal játékosok számára. A legtöbben nem is ismerik egymást, illetve nem is játszottak még együtt soha. A legtöbbször ez nem sok jót jelent a pályán, mivel a srácok nem értik meg egymást. A helyzetet az a pár együtt eltöltött edzés sem javítja, ami még a rendelkezésükre áll a kezdés előtt.

545955654eeb5_image.jpg

Milyen jó is az, ha van egy vezér... HmmHmm.. Mint amilyen mondjuk Paul Pierce vagy KG volt a Boston számára. Úgy látszik a keltáknál nincsen hiány a vezető szellemiséggel rendelkező játékosokból, ugyanis van nekünk egy Marcus Smartunk. Smart egy született vezér, ami már ebben az évben is megmutatkozott és most a Summer League kezdete előtt is kibontakozóban van.

Jordan Mickey, aki a Celtics új szerzeménye a következőket mondta Smart-ról:

Mindig beszélget velünk, megakar győződni arról, hogy minden rendben van és értünk mindent. Tudni akarja, hogy jól csinálunk mindent, valamint megértjük-e egymást a többiekkel.

De nem csak Smart az, aki megpróbál hatással lenni a fiatal játékosokra, hanem a D-Leauge-ból visszatért Young is terelgeti a fiatalok útját. Smart a csütörtöki edzés után egyébként elmondta, hogy milyen feladatok is állnak előttük.

Tisztában vagyunk vele, hogy Stevens mester mit szeretne látni tőlünk mind támadó mind védő oldalon. A feladat tehát adott, ki kell menni a pályára és Brad-ért, valamint az előttünk álló évért játszani, illetve példát kell mutatnom a fiatal játékosoknak ezzel is segítve az ő fejlődésüket. Nagyon jó érzés...

 

Ebben a ligában a játékod saját magáért beszél. Meg sem kell szólalnom, hiszen a játékom a tükrözi, hogy én lettem az egyik legnagyobb harcos a ligában. Úgy gondolom, hogy ezt nagyon sok ember látja kívülről is, ami egy igen jó dolog a számomra. - nyilatkozta Smart.

 

Jay Larranaga is elismerően nyilatkozott Smart-ról, aki titkon egyébként nagyon szeretné ha még évekig a keltákat erősítené Smart.

Minden edzésen irányít, minden egyes lépésnél. Nagyon tisztelem őt. Egy kiváló vezér vált belőle. Láthattuk már ezt az alapszakasz során is, és most folytatja ezt ezekkel a fiatal srácokkal.

Smart elmondta még, hogy nagyon izgatottan várja az előttük álló szezont. Jelen pillanatban még úgy érzi, mintha tegnap lett volna, amikor újoncként a Summer League-ra készült. Eszméletlen, hogy milyen gyorsan telik az idő, de amire az idény kezdődik, teljesen készen fog állni az újabb megmérettetésre.

Már csak az a kérdés, hogy mindezt a Celtics vagy más csapat színeiben fogja megtenni. Én személy szerint nagyon sajnálnám, ha távozna a csapattól. Tényleg egy igazi vezérről beszélhetünk, védő oldalon nagyon hatékony a srác, elszívja az összes levegőt a támadótól legyen szó bárkiről a ligában. Egy igazi púp a támadók hátán. Egyelőre támadó oldalon nem annyira hatékony, de van még ideje javulni bőven. Hiba lenne őt cserélni, de az biztos, hogy valaki menni fog, mert 4 irányító felesleges.

LET'S GO CELTICS!