Elkezdődött!

466153046.jpg

 

Első hét, új játékosok, régi légkör, hazai közönség, TD Garden. Kell ennél több? 

 

 

 

Boston Celtics  - Philadelphia 76ers


Nyitányként a Sixers várt ránk, egy eléggé lagymatag hangulatú meccsen. Üres székek, csak néha-néha lázba jövő közönség, de ez nem is csoda egy D-Ligás szintű ellenféllel szemben, ahol egyetlen kosarazni tudó ember van, az meg épp most játszotta élete első profi meccsét Okafor személyében. 

Ahogy az előszezon után várható volt Stevens már csak csereként számol Turnerrel, így Crowder lett a kezdő hármas poszton, míg a palánk alatt a David Lee-Tyler Zeller páros kapott bizalmat. Olynyk eltiltás miatt nem léphetett pályára, amit még Love tökeinek leszakítása miatt kapott. 

A kissé nyögvenyelős rajt után relatíve sima győzelem lett a vége, hála a cseréknek, akik több pontot szereztek, mint a kezdők. Főleg Isaiah Thomas remekelt, 27 pontot rámolt be 10-19-es mezőnymutatóval. 

Érdemes kiemelni, hogy milyen remek játékkal debütált Amir Johnson: 20 perc alatt 16 pontot, 7 lepattanót szerzett és még 2 sapkát is kiosztott. Egyelőre nagyon képlékeny, hogy ki lehet az a két ember a magasok közül, akik kiharcolják a kezdőcsapatban való helyet, de nálam Amir hendikeppel indul. Egy ilyen védőre már régóta szükségünk volt és nem gondolnám, hogy a Zeller-Lee páros működőképes lehet, átjáróház lenne a védelem. 

Az újoncok közül Rozier és Mickey is két-két percet játszott mindösszesen, bár utóbbinak ez is elég volt 2 pontra és két lepattanóra. 

Statisztikák

12200788_817496235034430_2143176698_n.jpg

A mérkőzés összefoglalója pedig itt megtekinthető: 

 

Boston Celtics  Toronto Raptors

 

A szezon második mérkőzésén a Toronto látogatott a Gardenbe. A Dwane Casey által megszelidített raptorok sem muzsikáltak valami fényesen, nem beszélve a kelta legénységről. Az első félidőben a csapatok inkább egy falat próbáltak meg felhúzni egymás palánkjai előtt, mert annyi téglát dobáltak el, amennyit egy kőműves is meg irigyelne. Komolyra fordítva a szót, egy szar meccs volt. Az első mérkőzéshez hasonlóan a kezdőnk szart sem ért. Crowder egyelőre nem találja a gyűrűt és sajnos hű követői ezen a téren Bradley, valamint Lee és Smart. Ők négyen együtt 41 dobást engedtek el, amiből 13 ért célba. 13... IGEN, 13! Veretes 32%... Szerintem rettenetesen gyenge, főle az előszezon mérkőzések tudatában. A legszomorúbb, hogy Thomas bár nagy átlgaban sok pontot termer, de a hatékonysága messze nem az elvárt kategória. Viszont az elmúlt két mérkőzésen számomra teljes meglepetés a fickó. Semmi fejetllenség, vagdalkozás, eszement rohangálás. Eddig minden egyes szituból a maximumot hozta ki. Én speciel már elkönyveltem őt hatodik embernek, de simán megpróbálnám a kezdőbe rakni  Stevens helyében. Férfiasan bevallom nekem nagy kedvencem Mickey. Teljesen megnyert az előszezon mérkőzésein mutatott játékával, statisztikáival. Az első meccsen még jutott neki 2 perc, amit végül meg is hálált. A második mérkőzésen már csak a vizet osztogatta a srácoknak. Nem értem, miért nem kerül be a rotációba. Jó, persze, TUDOM.... DE AKKOR IS! WAKE UP STEVENS! Szerintem Zellert vagy Olynyket cserélni kell. Bántja a szememet a két fehér gyerek. HAHA... Nem, viszont szerintem nem kellenek. Ahhoz, hogy Zeller kezdő center legyen ez a teljesítmény, amit ő tud szerintem kevés. Miközben Amir Johnson meg padozik?! Kelta zöldségünknek pedig 18 perc után 0 LEPATTANÓ áll a neve mellett?! Azért ne vicceljünk már, ez siralmas. Ezen idő alatt Amir szedett 8-at. 

 

 Brad Stevens a mérkőzés utáni sajtótájékoztaton:
 

Egyelőre nem vagyunk olyan jók, mint ezek a srácok. Úgy gondolom, hogy mindenki kristálytisztán láthatta, hogy még fejlődnünk kell és fejlődni is fogunk. Nem járattuk úgy a labdát, ahogy kellett volna, nem voltunk elég türelmesek, nem becsültük meg, de ami a legfontosabb nem használtuk ki az előttünk álló lehetőségeket. Tulajdonképpen ez levetíthető mind a 96 percre, amit eddig lejátszottunk. Mind a két csapat, a Toronto és a Philadelphia is meglehetősen jó volt az előző évben a kikényszerített hibák terén. De ez nem mentség, sokkal jobban kell járatnunk a labdát. 

 Statiszikák

12202582_817508751699845_1334099075_n.jpg

 

A mérkőzés összfoglalója itt tekinthető meg: 

A javításra ma este van lehetőség, ugyanis a SPURS látogat a Gardenbe. Elsősorban nem kelta győzelem várható, viszont reménykedni szabad. A Stevens által emlegetett labdajáratás magas iskoláját viszont ma élő egyenesben láthatja majd minden Celtics játékos, hiszen a SAS-nál jobb ebben a műfajban nincsen a ligában.

A mérkőzés egyetlen magyar televíziós csatorna sem adja, viszont ingyenesen megtekinthető az nba.com-on a League Pass segítségével. Ingyenesen, HD minőségben, 21:30-as kezdéssel. Jó szórakozást mindenkinek! 

LET'S GO CELTICS!